Back to All Events

Apollon Quartet

DSC_5151.JPG

Další koncert kvalitní komorní hudby v podání smyčcového kvarteta Apollon. Opět se můžete těšit na welcome drink a možnost zažít kvalitní architekturu od Adolfa Loose v příjemné kombinaci s klasickou i moderní hudbou. Po koncertě je možno strávit příjemný večer nad sklenkou vína na některé ze tří teras nebo v dalších prostorách vily.

Kvarteto Apollon patří mezi přední reprezentanty slavné české kvartetní školy. Tradice, na kterou kvarteto navazuje, byla utvářena takovými ensembly, jakými byli Vlachovo, nebo Janáčkovo kvarteto.

Kvarteto se po studiu u členů věhlasných českých kvartet a absolvování prestižních mistrovských kursů v Holandsku (Fine Arts Quartet), a Německu(Alban Berg Quartet), úspěšně zúčastnilo řady prestižních mezinárodních soutěží, z nichž jmenujme Mezinárodní soutěž L.v. Beethovena ( 1. cena a cena za nejlepší provedení díla L. van Beethovena), a účast ve finále mezinárodní soutěže v Düsseldorfu. Soubor pravidelně vystupuje na prestižních festivalech doma i v zahraničí, např. Bruckner festival v Karlsruhe, Festival komorní hudby v Bolzanu, Festival Mitte Europa, Festival soudobé hudby v Bregenzu, Festival komorní hudby v Bergamu, jazzový festival v Salzburgu atd. Absolvoval též turné po Anglii, Japonsku, Španělsku, Belgii, Rakousku, Turecku, Švédsku, Francii, Spojených arabských emirátech a dalších zemích.

Od začátku své kariéry zařazuje kvarteto do svého repertoáru vedle klasických děl také skladby jazzové. Ve vynikajících a velmi originálních úpravách amerického smyčcového kvarteta Turtle Island Q. můžeme tedy slyšet i skladby předních jazzových autorů a interpretů (m.j. Chick Corea, Miles Davis, Leonard Bernstein). 

 

Pro koncert ve Winternitzově vile jsou připraveny tyto skladby:

Antonín Dvořák: Smyčcový kvartet F dur op. 96

Erwin Schulhoff: Smyčcový kvartet č. 1

Oliver Nelson: Stolen Moments

Dizzy Gillespie: A Night in Tunisia

Pat Metheny: Jaco

David Balakrishnan: Skylife

 

 

www.apollonquartet.com