Back to All Events

Josef Špaček (housle) a Tomáš Jamník (violoncello)

Komorní koncert Josef Špaček (housle) a Tomáš Jamník (violoncello)

Winternitzova vila zahajuje koncertní sezonu unikátním smyčcovým duetem významných českých interpretů. Součástí koncertu je welcom drink a po skončení koncertu je možné vychutnat si se sklenkou vína architekturu Adolfa Loose v prostorách vily, nebo na některé ze tří teras. 

Josef Špaček

je jeden z nejlepších houslistů své generace. Pracoval pod vedením renomovaných pedagogů, například Idy Kavafianové a Jaime Lareda působících na Curtisově hudebním institutu ve Filadelfii či Itzhaka Perlmana z newyorské Juilliard School. V současné době kombinuje úspěšnou sólovou dráhu s kariérou koncertního mistra České filharmonie.

Z jeho nedávných koncertů lze uvést vystoupení s Českou filharmonií pod taktovkou Jiřího Bělohlávka a Jakuba Hrůši (koncerty v Praze, v březnu 2015 debut ve vídeňském Musikvereinu, v dubnu 2015 turné zahrnující 5 koncertů ve Velké Británii a koncerty v USA a Austrálii), vystoupení s Malajsijskou filharmonií pod vedením dirigentky Alondry de la Parra, v červnu 2015 koncert s orchestrem Essener Philharmoniker pod taktovkou Tomáše Netopila a v prosinci 2014 vystoupení s Orchestre Philharmonique de Luxembourg.

Dalšími doprovodnými tělesy Josefa Špačka byly či budou Nederlands Philharmonisch Orkest, Kristiansand Symfoniorkester pod vedením Giordana Bellincampiho, Shanghai Symphony Orchestra, Janáčkova filharmonie, Filharmonie Bohuslava Martinů, budapešťský Komorní orchestr Ference Erkela či Symfonický orchestr hl. Města Prahy FOK. Josef Špaček se věnuje rovněž recitálům, a to jak na evropských pódiích (mj. v pražském Rudolfinu, vídeňském Konzerthausu či lázních Schloβ Elmau), tak v Asii a ve Spojených státech.

http://www.josefspacek.com

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10809650686-muj-pokus-o-mistrovsky-opus/414234100021005-josef-spacek-versus-balada-eugena-ysaye/titulky

Tomáš Jamník

 je český violoncellista, v současnosti žijící v Berlíně.

Jako jedenadvacetiletý zvítězil v roce 2006 na mezinárodní soutěži Pražské Jaro, kde obdržel řadu dalších zvláštních cen, včetně Ceny Českého rozhlasu, Ceny Olega Podgorného, Ceny Nadace Gideona Kleina, Ceny Nadace Pro Harmonia Mundi a Ceny Nadace Život Umělce. Stal se též finalistou a držitelem zvláštní ceny na soutěži Pierre Fourniere Award 2011 v Londýně.

Tomáš spolupracuje s mnoha světovými orchestry, v roce 2010 debutoval s PKF - Prague Philharmonia a dirigentem Jakubem Hrůšou v Schumannově violoncellovém koncertu. V následujících sezónách přišla pozvání od České filharmonie (Eliahu Inbal, Schumannův violoncellový koncert) a orchestrů v U.S.A., Izraeli, Španělsku, Japonsku a Německu. V roce 2013 absolvoval turné po Japonských městech s Filharmonií Brno a dirigentem Leošem Svárovským, během kterého se představil s Dvořákovým violoncelovým koncertem v Tokiu, Osace, Matsumotu, Fukuoce, Okayamě a Musashinu.

http://www.tomasjamnik.cz/biography.php