Back to All Events

Vernisáž výstavy Frank Gehry: Očima Čechů

srdečně Vás zveme na vernisáž k naší nové výstavě s názvem „Frank Gehry: Očima Čechů“. Vernisáž proběhne v úterý 19. října v 18 hodin za přítomnosti autorů výstavy ve Winternitzově vile.

Součástí slavnostního večera bude promítání dokumentárního filmu Skici Franka Gehryho (Režie: Sydney Pollack), welcome drink a občerstvení.


Tančící dům od amerického architekta Franka Gehryho patří k nejikoničtějším stavbám v Praze, stejně tak jako Gehry je jedním z nejzásadnějších světových architektů posledních tří dekád. Výstava představí tři odlišné pohledy českých tvůrců, či spolupracovníků na práci tohoto architekta. Fotografická série DANALKA nabídne nevšední pohled na některé Gehryho stavby, za kterými Alka jezdí po celém světě. Firma Sipral přiblíží technické zákulisí své spolupráce na konstrukci Gehryho budovy nadace Louis Vuitton v Paříži. Poslední část výstavy se vrací k Tančícímu domu prostřednictvím audio deníku Vlada Miluniće.


Výstavu je možné navštívit od 20.10.2021 do 13.12.2021, jejím kurátorem je přední teoretik architektury a publicista Adam Štěch. Grafický design: Matěj Činčera, Jan Kloss (OKOLO).

Gehry Pozvanka.jpg