Back to All Events

zrušeno - Loos versus Hoffmann - Jindřich Vybíral - Přednáška

kolaz Loos vs hoffman.jpg

Winternitzova vila pořádá přednášku Loos versus Hoffmann, kterou připravil a bude přednášet rektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze  prof. PhDr. et PaedDr. Jindřich Vybíral, CSc. Přednáška je věnována dvěma protagonistům středoevropské architektury a designu po roce 1900, kteří představovali protikladné modely modernistického přesvědčení. Zatímco Loos prosazoval model bezstylové racionální architektury, Hoffmann chtěl sféru každodenního života estetizovat bohatým dekorem.

Přednáška je součástí oslav 150. výročí narození Adolfa Loose ve Winternitzově vile s názvem LOOS FOREVER, a po přednášce je možné navštívit výstavu věnovanou tomuto architektu v prostorách vily.

Zakoupit můžete vstupenku na přednášku přímo do Winternitzovy vily a nebo si můžete koupit online licenci k této přednášce a sledovat ji v přímém přenosu na vašem počítači. 30 minut před přednáškou Vám zašleme speciální odkaz na webovou stránku, a přihlašovací jméno a heslo k přednášce. 

Pokud zakoupíte vstupenku pro fyzickou účast na přednášce a z důvodu vládních nařízení toto nebude možné, automaticky získáte online verzi přednášky a vrátíme vám rozdíl v ceně. 

Pro jakékoliv bližší informace nebo otázky nás můžete kontaktovat na loosovavila@gmail.com.

10x7822-Tall-Josef-Hoffmann-Moser-Faceted-pic-1A-2048-10.10-5cf5aa31-f.jpg
sitzmaschine-armchair-by-josef-hoffmann-for-j-j-kohn-1908.jpg