Back to All Events

Koncert - Quasi Trio

Winternitzova vila uvádí další ze série komorních koncertů. Přijďte na koncert Quasi Tria -David Šimeček (klarinet), Judita Škodová (violoncello), Kateřina Ochmanová (klavír) do nádherných prostor Winternitzovy vily od Adolfa Loose. Po skončení koncertu je možné zakoupit skleničku vína, projít si celou vilu včetně několika teras s výhledem na Prahu a v duchu prvorepublikových salonů zůstat ve společnosti umělců a hovořit s nimi, třeba o hudbě…

Program večera:

– Ludwig van Beethoven: Trio B dur

– Johannes Brahms: Trio a moll

– Nino Rota: Trio

Quasi Trio bylo založeno v Praze, kde má své působiště dodnes. V roce 2021 se soubor rozhodl změnit nástrojové obsazení z klasického složení klavírního tria s houslemi na trio klarinetové. Trio úspěšně absolvovalo magisterské studium oboru komorní hra na pražské HAMU, všichni tři členové - David Šimeček (klarinet), Judita Škodová (violoncello), Kateřina Ochmanová (klavír) - mají za sebou také mnohé zkušenosti ze zahraničí a na kontě četné úspěchy z mezinárodních soutěží a mistrovských kurzů. Soubor absolvoval dvouletou stáž na CRR v Paříži ve třídě světoznámého Tria Wanderer a postgraduální program na univerzitě MDW ve Vídni ve třídách Johannese Meissla a Avedise Kouyoumdjiana.

Přestože se Quasi Trio snaží své aktivity soustředit především na tuzemské publikum, účastní se také zahraničních projektů a mistrovských kurzů. Má za sebou ocenění na poli mezinárodních soutěží (Soutěž Nadace B. Martinů, International Plovdiv Chamber Music Competition a další), je dvojnásobným držitelem Ceny pro nejlepší komorní soubor, udělovanou mezinárodními mistrovskými kurzy International Summer Academy v rakouském Reichenau an der Rax. Mezi úspěchy Quasi Tria patří také několik ocenění za interpretaci skladby Bohuslava Martinů, získané jak v sólové či komorní hře.

Kromě působení v Quasi Triu všechny členy zaměstnávají významné české instituce – David Šimeček má stálé angažmá v orchestru Národního divadla, Judita Škodová je členkou PKF - Prague Philharmonia a Kateřina Ochmanová se věnuje pedagogické činnosti (klavír, komorní hra) a klavírní spolupráci na Konzervatoři Pardubice.