Back to All Events

Vyprodáno - Koncert kapely Hm…

Winternitzova vila uvádí koncert skupiny Hm…, která se na české scéně pohybuje od roku 1994 a dosud vydala sedm řadových desek. Do povědomí širší veřejnosti se dostali skrze zhudebňování textů klasických českých básníků, namátkou Jaroslava Seiferta, Vítězslava Nezvala, Františka Hrubína, Josefa Kainara, Ivana Blatného či Pavla Šruta. V posledních letech se ale stále více věnují autorské tvorbě, ve které se pohybují jistě, lehce a přesto invenčně. To potvrdili i na svém, zatím posledním, studiovém albu s názvem Nevadí (2019), které je vyvážené, koncepčně sevřené a plné hudebních nápadů.

 

Když kapela Hm… před časem nabourala auto cestou z koncertu, rozhodli se její členové nacvičit i akustickou variantu svých písní, aby mohli jezdit vlakem. Název „rudl tour“ vzal ovšem za své, jakmile si bubeník pořídil xylorimbu. To je totiž tak velký nástroj, že se do vlaku nevejde. Uvidíme, jestli se chlapcům podaří přeměnit tento nástroj na drezínu, do které by se vešli a mohli by se tak za vlak připojit. Barevně však písně rozkvetly do nečekaných aranží, ve kterých je kromě marimby i Filipův kontraaltový klarinet nebo basové ukulele. Ostatně posuďte sami

Po koncertu je možné si prohlédnout prostory Winternitzovy vily a strávit příjemný večer s hudebníky a se sklenkou vína na jedné ze tří teras.

Lístky na koncert se budou prodávat na sezení i na stání (tancování)

Earlier Event: September 18
Dům v jabloních - divadlo
Later Event: September 24
RETROVÝLET ZA LOOSEM DO PLZNĚ