Back to All Events

FRANK LLOYD WRIGHT –⁠ Vernisáž výstavy

Všechny příznivce architektury zveme na slavnostní zahájení výstavy FRANK LLOYD WRIGHT: Principy organické architektury na fotografiích Andrewa Pielage. Vernisáž se koná ve středu 18. října v 18 hodin. Výstavu přiletěl zahájit až z Phoenixu autor fotografií Andrew Pielage, spolu s ním vás přivítá nová starostka Prahy 5 Radka Šimková a kurátor výstavy Adam Štěch. Těšit se můžete také na hudební produkci DJe Cashmeera a drobné občerstvení.

Winternitzova vila uvádí unikátní dlouhodobý projekt uznávaného amerického fotografa Andrewa Pielage, který se rozhodl zdokumentovat kompletní realizované dílo Franka Lloyda Wrighta, nejdůležitějšího představitele organické architektury minulého století. Pielage se pravidelně vydává na cesty po celých Spojených státech za stavbami tohoto velikána, kterých je přes 430. Ve výstavě se zaměřuje na konkrétní Wrightovy organické principy, které ilustruje svými vlastními snímky. V rámci letošního výstavního cyklu věnovaného právě organické architektuře, jehož kurátorem je Adam Štěch, jsme tudíž do vily nemohli pozvat nikoho povolanějšího.

Andrew Pielage dorazí z amerického Phoenixu do Prahy výstavu osobně představit. Na setkání s fotografem se můžete těšit nejen na vernisáži 18. října, ale také během jeho přednášky o Franku Llloydu Wrightovi, která se ve Winternitzově vile koná 19. října v 19 hodin.

Výstavu bude po vernisáži možné navštívit od 22. 10. 2023 do 21. 2. 2024 od neděle do středy, vždy mezi 12.–⁠18. hodinou.

Fotografie: Andrew Pielage